Meer zonnepanelen op onze daken met ASTER

24 november 2022

‘De zon schijnt voor iedereen!’ Dat is het motto van ASTER. ASTER is een initiatief van de Vlaamse sociale woonsector. Het doel? Met duurzame zonnestroom meewerken aan een beter klimaat én de energiefactuur van sociale huurders verlagen.

Eind 2022 begint Woonhaven samen met ASTER met de installatie van zonnepanelen op de sociale woningen die geschikt zijn. Is jouw dak geschikt? Dat is afhankelijk van veel factoren:

De zonnestroom is altijd de goedkoopste. Zelfs goedkoper dan het sociaal tarief. Die garantie geeft de Vlaamse regering. Afhankelijk van het aantal gezinsleden besparen onze huurders per jaar een mooi bedrag. 

De eerste zonnepanelen komen vooral op eengezinswoningen. Het proefproject start in de wijk Berendrecht. Later checken we welke appartementen geschikt zijn & hoe we de opgewekte energie dan verdelen.

De firma EnergyVision installeert de zonnepanelen op de sociale woningen.Dit gebeurt in fasen gespreid over de komende 5 jaar.

Krijgt jouw dak zonnepanelen? Dan stuurt EnergyVision je een 10tal dagen voor de installatie een brief met praktische afspraken.

Krijgt jouw dak geen zonnepanelen? Helaas is jouw dak of woning niet geschikt, om diverse redenen. Maar in de toekomst kan ook jij mee profiteren van de opbrengst van de zonnepanelen op onze gebouwen. Met de opbrengst van de energie die we terug injecteren op het net investeren we namelijk in andere duurzame initiatieven.

Heb je vragen? Contacteer ASTER via aster@energyvision.be of via de ASTER-telefoon 03 369 83 53.

infographic: ASTER investeert in een periode van 5 jaar €155.000.000 in 395.000 zonnepanelen op 52.500 woningen, goed voor een productie van 130.000 MWh groene stroom per jaar.
Gerelateerd