Waterlek Silvertoptorens (update 16/8)

16 augustus 2022

Dinsdag 16/8

Het probleem is opgelost, maar door het lek was er tijdelijk wateroverlast in de kelder. Als je schade hebt, moet je dat doorgeven aan je eigen verzekeringsmaatschappij.

Wat moet je doen?
Wat doet je verzekeringsmaatschappij?
Goed om weten

Verzekeringsmaatschappijen komen niet tussen voor goederen die op de grond staan in een kelder. Je moet in een kelder alles altijd minstens 10 centimeter van de grond stockeren. Wij adviseren zelf in ons reglement van inwendige orde om alles 30 centimeter van de grond te zetten.

Nogmaals onze excuses voor de tijdelijke hinder gisteren.

Maandag 15/8

(update 15.30) We hebben de waterleiding kunnen repareren, alle bewoners hebben terug water in hun appartement. Ondertussen had Water-Link al twee tijdelijke waterpunten voorzien (rond 14.30 uur), maar die zijn niet meer nodig. Onze technici checken dat alles vlot verloopt, daarna gaan ze er ook voor zorgen dat er terug warm water is in alle appartementen. Maar ook dat komt vanavond nog in orde.
Heb je een kelder in de blauwe Silvertoptoren? Dan informeren we je morgen apart met een brief over wat je moet doen op vlak van verzekeringen.

(update 13.40) Onze technici zijn erin geslaagd om de waterleiding gedeeltelijk terug aan te sluiten. Daardoor hebben de eerste 7 à 8 verdiepingen van de drie torens terug water. Het water komt tot in hun appartement, omdat de normale stadsdruk ervoor zorgt dat water 30 meter hoog geraakt. Om de rest van het gebouw terug water te geven, hebben we onze pompen nodig, maar die kunnen we voorlopig niet aansluiten. We zoeken nog naar een oplossing.
Het zou kunnen dat bij wie er nu al terug water is, het water minder krachtig uit de kraan komt, maar da’s normaal, daar moet je niet voor naar de technische noodnummer bellen. Sowieso adviseren we om nog spaarzaam te blijven met het water. Een volgende update verwachten we rond 15.30 uur.

(Update 11.54) Onze technici zoeken samen met Water-Link naar een oplossing om snel terug water in het gebouw te krijgen. Ondertussen heeft de brandweer de kelder leeggepompt van het gebouw. Rond 13.30 uur komen we met een nieuwe update.

(10 uur) Deze ochtend rond 8.30 uur is er een breuk ontstaan in een waterleiding. Daardoor is er tijdelijk geen water beschikbaar in de drie Silvertoptorens. Brandweer, Water-Link & technische ploegen van Woonhaven zijn ter plaatse om het probleem op te lossen.