Wat te doen bij bedwantsen?

30 oktober 2023

De bedwants is overal in het nieuws. Tegenwoordig vind je ze in heel wat Vlaamse slaapkamers. Maar wat is een bedwants? Kan je ze vermijden? En wat doe je als ze ‘op bezoek’ zijn?

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn bruinrode insecten met zes pootjes, ongeveer 5 tot 8 millimeter groot. Ze leven van het bloed van mensen en dieren en zijn vooral ’s nachts actief. Ze komen het meest voor in de slaapkamer. Hun eitjes leggen ze vaak in de zomen van matrassen, vandaar de naam. Die eitjes zijn wit en ongeveer 1 millimeter groot.

Zijn bedwantsen gevaarlijk?

Bedwantsen zijn niet gevaarlijk en dragen geen ziektes over. Ze zijn vooral moeilijk te bestrijden en vervelend. De beten geven sommige mensen rode bultjes die jeuken.

Hoe herken je een bedwants?

Hoe weet je of je bedwantsen in je woning hebt?

Hoe vermijd je bedwantsen?

Bedwantsen houden van kleine, warme plekjes & kunnen zich overal verstoppen. We geven je enkele tips om ze te voorkomen:

Wat te doen bij bedwantsen?

Reageer onmiddellijk en verwittig Woonhaven. Je moet je niet ongemakkelijk voelen. Iedereen kan last hebben van bedwantsen. Maar bedwantsen planten zich snel voort. Hoe meer bedwantsen, hoe moeilijker om ze te bestrijden.
Contacteer Woonhaven via www.woonhaven.be/contact of bel 03 212 25 00 – optie 1.
Woonhaven zorgt voor een gespecialiseerde ontsmettingsdienst die bedwantsen bestrijdt. Zij contacteren je om een afspraak te maken.

Wat moet jij doen?

BELANGRIJK!
De ontsmettingsdienst komt alleen langs als je eerst al je kleren en stoffen wast! Doe je dit niet? Dan heeft de ontsmetting geen zin & komt de dienst dus niet. Een volledige bestrijding bestaat uit 3 behandelingen waar telkens 2 weken tussen zitten.