Verzeker je spullen tegen brand & andere rampen

Vanaf 1 augustus kan je hier instappen op de verzekering van Ethias. 

Een brand, een groot waterlek, een ontploffing … Hopelijk gebeurt het nooit, maar is het wel zo, dan moet je een inboedelverzekering hebben. Dat is een verzekering voor al je persoonlijke spullen: kleren, meubelen, gordijnen, behangpapier, speelgoed ... Ben je alles kwijt door bijvoorbeeld een brand, dan krijg je van de verzekering een deel terug in geld. Heb je geen verzekering, dan ben je alles kwijt en krijg je geen geld als compensatie.

 

Verzekering Woonhaven

Een verzekering afsluiten is niet altijd zo eenvoudig. Daarom willen we je als Woonhaven helpen. Wij hebben onderhandeld met verschillende verzekeringsfirma’s en selecteerden de firma die de beste prijs/kwaliteit levert. Dat is de firma Ethias geworden. Vanaf 1 augustus kan je Ethias contacteren om je aan te sluiten.

Heel belangrijk om weten. Woonhaven heeft dit georganiseerd, maar het is een verzekering tussen jou en Ethias. Wij hebben als Woonhaven voor jou voordelige prijzen onderhandeld.

Je kan je bij Ethias laten verzekeren voor:

  1. Je inboedel. Hoeveel je betaalt, hangt af van hoeveel al je persoonlijke spullen financieel waard zijn. Hieronder leggen we dat verder uit.
  2. Aansprakelijkheid tegenover derden (= de familiale). Stel dat het bij jou heeft gebrand en daardoor is er ook schade aan de spullen van je buren. Of je wasmachine loopt over en je onderbuur zijn zetel is daardoor kapot. Of tijdens het spelen bij de buren vernielt jouw kind per ongeluk de spiegel in hun gang. Als je deze verzekering hebt, betaalt de verzekeringsfirma de kosten bij je buren.
  3. Rechtsbijstand. Stel dat jij schade hebt veroorzaakt, dan krijg je via deze verzekering een advocaat die je helpt.
  4. Diefstal. Is er bij je ingebroken en hebben ze een paar spullen gestolen, dan ben je hier voor verzekerd.

De eerste twee zitten sowieso in je verzekering, je kan je niet voor minder laten verzekeren. Ons advies is om de eerste 3 te nemen: inboedel, familiale en rechtsbijstand. Je bespaart jezelf daarmee veel miserie.

 

Kostprijs verzekering

We hebben de verzekering zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Jij kiest welke verzekering je wilt. Inboedel & aansprakelijkheid is standaard inbegrepen. Jij kan nog kiezen of je rechtsbijstand en/of diefstal extra wilt. Er is een verschil of je alleenstaande bent of een gezin hebt.

  • Als alleenstaande betaal je 128,02 euro per jaar voor inboedel, familiale en rechtsbijstand.
  • Als gezin betaal je 141,34 euro per jaar voor inboedel, familiale en rechtsbijstand.

De optie diefstal verschilt afhankelijk van de waarde die je laat verzekeren. Is jouw inboedel 10.000 euro of minder waard? Dan betaal je niets extra voor deze optie. Voor waarden tot 20.000, 30.000 of 40.000 euro betaal je per schijf een extra bedrag. Die details vind je op onze website.

 

Wil je aansluiten?

Ethias maakt het je heel gemakkelijk. Zij regelen voor jou de overstap, jij moet Ethias alleen maar contacteren. Hoe je dat doet, lees je hier vanaf 1 augustus.