Tanneke Hüttner

Wijkmedewerker

Onze wijkmedewerkers gaan op huisbezoek bij huurders na meldingen van
woonfraude. Een melding kan gaan over een vorm van onderverhuring, niet-bewoning van de woning of onrechtmatige bijwoonst(en). Eerst en vooral zoeken ze samen met de huurder naar oplossingen. Lukt dit niet of wil de huurder niet meewerken, dan neemt Woonhaven juridische stappen.
Tanneke neemt je een dagje mee.

Tanneke op de Luchtbal

8 uur

Mijn werkdag start ik thuis met het checken van mijn planning van de
dag. Ik overloop welke huisbezoeken ik wil doen en bekijk waarover precies de meldingen gingen. Vandaag is het allemaal op de Luchtbal te doen. Na een dik half uurtje fietsen kom ik aan
in de wijk.

Tanneke op huisbezoek

9 uur

Ik ga langs bij een huurder waarvan we melding kregen dat hij niet echt in zijn woning zou wonen. Mijn taak is controleren of dit ook echt zo is. We willen natuurlijk dat al onze woningen gebruikt worden door mensen die ze echt nodig hebben. Gelukkig wijst hier 6 niets op niet-bewoning.

Tanneke steekt briefje onder de deur

9.45 uur

Mijn huisbezoeken zijn meestal onaangekondigd. Daarom gebeurt het wel eens dat de huurders niet thuis zijn. Dan laat ik een kaartje achter met de vraag om me te contacteren.

Tanneke in overleg met sociaal assistent Bart

10.30 uur

Op het huurderskantoor heb ik afgesproken met Bart, de sociaal assistent van de
wijk. We overlopen samen enkele cases. Hoewel het mijn job is om woonfraude te bestrijden, doen we dit op een menselijke manier. We willen altijd eerst de huurders helpen. Samen met de sociaal assistent zoek ik naar de juiste aanpak.

Tanneke aan de telefoon

12.30 uur

Na mijn lunch neem ik op kantoor even de tijd om bureauwerk te doen. Van elk
huisbezoek maak ik een verslag. Ook schrijf ik mails en brieven naar huurders die nooit thuis zijn als ik langskom. Ten slotte ga ik door mijn gemiste oproepen. Vaak zijn dat huurders die me probeerden bellen na het vinden van zo’n een briefje onder de deur.

Tanneke op huisbezoek

14.30 uur

Er staan nog een paar huisbezoeken op de planning. Ik ben me er goed van bewust dat er telkens twee kanten aan een verhaal zijn. Ik bel dus telkens met een open blik aan bij de huurders.
Tijdens mijn bezoek ga ik na of de mensen wel aan hun huurdersverplichtingen voldoen. Vooral bij mensen die ik eerder al eens bezocht. Als er iemand extra bijwoont moet die dat in orde maken en ik kijk of de huurder wel effectief in de woning verblijft.

16 uur

Ik fiets weer naar huis. Daar doe ik nog enkele administratieve taakjes en dan zit de werkdag erop!

Tanneke op de fiets