Majid Aghrib

wijktoezichter

Onze wijktoezichters werken binnen de dienst Toezicht mee aan het verbeteren en verhogen de leefbaarheid voor onze bewoners.
Ze controleren of iedereen alle regels volgt en het samenleven vlot en veilig verloopt.
Majid loodst je door zijn werkdag.

Majid start zijn werkdag

8 uur

Aankomst op kantoor. Ik begin mijn dag met opvolging van de vorige werkdag. Daarnaast lees ik welke nieuwe meldingen er zijn en telefoneer met een aantal collega’s.

Majid bekijkt de problemen met Dennis de conciërge

9.45 uur

Aankomst op de Geelhandplaats. Ik werk momenteel in 2060 en Wilrijk. Op de Geelhandplaats werkt een van onze conciërges, Dennis. Hij vertelt me dat er een paar problemen zijn die we eens moeten bekijken. We gaan op pad door het gebouw en spreken huurders aan die bijvoorbeeld hun afval buiten hebben gezet. We controleren ook of de reparaties na een brand goed zijn gebeurd.

11.45 uur

Ik rijd verder door naar de Nijverheidstraat en de Van Kerckhovenstraat. Wat ik regelmatig doe, is vanop het dak van een gebouw een controle uitvoeren. Zo kan ik hier zien wie zijn schotelantenne goed hangt. Steeds meer huurders stappen over op televisie kijken via internet, waardoor het aantal antennes daalt. Ik hoop dat er nog meer mensen die stap zetten.

Majid kijkt rond vanop het dak
Majid constateert sluikstort

12:45 uur

Ik stop nog even in de Gasstraat, waar er in de kelder een fietsenkerkhof is. Ik hang altijd eerst een briefje aan de fietsen met de vraag om mij te contacteren. Mijn collega’s van Net.Werk verwijderen de fietsen waar we geen reactie voor hebben gekregen. Ik controleer verder de kelder, neem foto’s van sluikstort en overleg ook hier even kort met de conciërge.

13.45 uur

Na mijn lunch rijd ik door naar de Twee Netenstraat op den Dam. Er heeft iemand een berg karton in de ingang gegooid, ik informeer bij een aantal huurders of ze gezien hebben wie het heeft gedaan. Ik praat ook even met Jeanine, een heel actieve vrijwilligster die bezig is de binnenplaats proper te maken.

Majid praat met Jeanine
Majid controleert een brandblusapparaat

15.30 uur

Een van onze belangrijkste taken is controle inzake brandveiligheid. Samen met mijn collega’s controleren we een paar keer per jaar alle brandblusapparaten en vluchtwegen. We checken of de deuren nog goed werken, noodtrappen bereikbaar zijn, brandblusapparaten nog in orde zijn… Naast onze controle is er ook een externe firma die jaarlijks alles controleert.