Dirk Manise

NICO

NICO staat voor niet-inwonende conciërge.
Onze NICO’s werken actief mee aan de netheid van hun toegewezen gebouwen, de onmiddellijke omgeving en voeren hier kleine herstel- en opfriswerken uit.
Door hun actieve aanwezigheid in de gebouwen zijn ze ook vaak het eerste aanspreekpunt voor onze bewoners.
NICO Dirk gidst je door zijn werkdag.

Dirk doet een krant in de brievenbus

8 uur

Al 13 jaar werk ik in het gebouw Kloosterstraat-Fortuinstraat-Sint-Michielskaai-Arsenaalstraat. Eerst als poetser, sinds twee jaar als NICO. De bewoners kennen mij en vice versa. Georgette verhuisde onlangs naar een rusthuis, haar krant komt hier nog wel elke dag. Ik steek ze bij de start van mijn werkdag bij een buurtbewoner in de bus, die brengt ze naar Georgette.

9 uur

Poetsen is mijn grootste taak. Elke week kuis ik alle inkomhallen op het gelijkvloers, tweewekelijks gebeuren de traphallen. Ik ben wel streng naar veiligheid. De gemeenschappelijke delen moeten voldoende vrij zijn. Wie niet luistert, die geef ik door aan de toezichter of de sociaal assistente. Ik ben streng, maar ook begripvol. We zijn allemaal mensen, door te praten los ik de meeste problemen op.

Dirk poets de gemeenschappelijk hal
Dirk reinigt de liftgleiders

11.30 uur

Ik hou van detailwerk, dus met een oude verfborstel reinig ik de liftglijders, anders kunnen de deuren blokkeren.

12.30 uur

Na mijn lunch verwijder ik sluikstort uit de kelder. Ik verzamel het bovengronds in een berging. De voorbije jaren is het sluikstorten enorm verbeterd, ik ben de bewoners daar dankbaar voor. Als ik nog iets vind, dan probeer ik te zoeken van wie het is. Die bewoner krijgt dan een boete van Woonhaven. En een boze blik van mij. 😉

Dirk vind sluikstort
Dirk vervangt een lamp

13 uur

Het leuke aan NICO zijn, is de afwisseling. Ik doe ook kleine reparaties in de gemeenschappelijke delen. Lampen vervangen, nieuwe plintjes zetten, muren plamuren … Kleine reparaties, maar die zorgen direct voor een aangename woonomgeving. Voor mij persoonlijk is die afwisseling ook fijn. Continu poetsen of continu lampen vervangen, da’s niets voor mij. Ik heb graag variatie in mijn job.

Dirk schildert een inkomhal

14 uur

Die aangename woonomgeving, daar zorg ik ook voor door te schilderen. Ik ben systematisch alle gelijkvloerse inkomhallen aan het schilderen. Volgende week is deze hal aan de beurt, maar ik begin alvast met de voorbereidende werken. Zoals ik al zei, ik hou van de variatie en mijn pensioen? Daar denk ik nog lang niet aan!