Start werken Langblok 1

We starten op 17 augustus met de renovatie van onze vier Langblokken aan de Groenendaallaan. Langblok 1 is als eerste aan de beurt.

De Langblokken na renovatie
Ontwerp (c) Samenwerking tussen Vanhecke & Suls – A2D Architects

Woonhaven heeft ervoor gekozen om de buitenkant van de gebouwen zo veel mogelijk terug op te bouwen zoals architect Hugo Van Kuyck ze in de jaren ’50 heeft ontworpen. De gekleurde terrasjes aan de Groenendaallaan behoren binnenkort dus ook tot het verleden. De Langblokken krijgen een nieuwe bakstenen gevel die heel erg zal lijken op hoe die er vroeger uit zag. We isoleren de gevels heel goed. Dit zorgt voor een lagere energiefactuur van de toekomstige bewoners en is tegelijk ook goed voor het klimaat.

Toch voegen we ook nieuwe dingen toe. Zo komen er tussen de toegangen onder het gebouw nieuwe, veilige fietstrappen naar grote fietsenbergingen in de kelder. Die ingangen maken we zo goed als helemaal in glas zodat het effect van gebouwen op palen blijft bestaan.

De Langblokken na renovatie
Ontwerp (c) Samenwerking tussen Vanhecke & Suls – A2D Architects

Over ongeveer 2,5 jaar zijn de werken klaar. De bewoners van Langblok 2 kunnen dan in de zomer van 2023 naar een nieuw appartement verhuizen waarna de volgende fase van de renovatiewerken van start gaat.

Gewijzigde verkeerssituatie

Tijdens de werken verandert de rijrichting in de Groenendaallaan.