Kielpark in beeld

26 juli 2023

Sinds 2 jaar draaien de werken aan Kielpark toren 1 op volle toeren. Na een volledige afbraak van het oude gebouw, zijn alle 16 verdiepingen weer opgebouwd. De videoreportage toont de plaatsing van het laatste geprefabriceerde gevelpaneel.

Elke verdieping van de nieuwe toren bestaat uit 6 gevelpanelen. Zo’n gevelpaneel komt inclusief ramen en isolatie, ze zijn 13 meter breed en wegen elk 20 ton.

©Steven Massart – Architectuurreportage.be

En nu?

Nu heel het ruwbouwskelet van het nieuwe gebouw staat, moeten alle binnenwanden van de verschillende appartementen per verdieping geplaatst worden. Daarna kunnen we alle leidingen aanleggen, vloeren isoleren en muren bepleisteren. Na deze werken kan er overgegaan worden tot de fijnere afwerking: het leggen van vloer- en wandtegels, binnendeuren plaatsen, keukens en badkamers installeren … Op het dak plaatsen we warmtepompen, ventilatiesystemen en zonnepanelen. In de kelder komen fietsenbergingen en verschillende lokalen voor nutsvoorzieningen. Op het gelijkvloers is er de inkom, een ontspanningslokaal en een fietsenberging voor elektrische fietsen en scootmobielen.

In het voorjaar van 2024 zou de toren klaar zijn, zodat in de lente/zomer de bewoners van de tweede toren kunnen verhuizen naar de nieuwe toren. Daarna is de tweede toren aan de beurt voor haar vernieuwingskuur. Tegen eind 2029 zouden alle drie torens vernieuwd zijn. Die timing is onder voorbehoud.

Duurzame kopieën

De nieuwe torens zullen qua uiterlijk heel hard lijken op hun voorgangers, maar dan wel helemaal uitgedost met duurzame technieken. De gebouwen van 16 verdiepingen zullen elk bestaan uit 96 appartementen. Op elke verdiep zijn er 2 appartementen met 1 slaapkamer, 2 met 2 slaapkamers en 2 met 3 slaapkamers. Elk appartement heeft haar eigen terras.

Gerelateerd