Proper wonen

Iedereen woont graag proper. Afhankelijk van jouw gebouw en hoe groot het is, poetst Woonhaven of jij met de buren de gemeenschappelijke delen. Je eigen appartement houd je natuurlijk zelf proper. Enkele tips!

Poetsen

Wonen is fijner als het netjes en proper is. Kuis daarom regelmatig. Vergeet daarbij het terras en de ramen ook niet te kuisen. Want zo zorg je er mee voor dat je gebouw er ook proper uitziet.

Gebruik geen schadelijke en bijtende producten. Zo beschadig je bijvoorbeeld je bad en het toilet. We raden je aan om biologisch afbreekbare producten te gebruiken. Dat is gezonder voor jouw gezin en het is beter voor het milieu. Win-win!

icoon poetsen

Poets met water, maar niet met te veel water. Maak alles opnieuw droog als je gekuist hebt. Vocht is slecht voor jouw vloer en meubels.

Als onze technische dienst bij jou langskomt, dan willen we goed & snel werken. Daarom is het belangrijk dat je woning ordelijk is. Zo kunnen we sneller werken.

Ongedierte

Rommelige & vuile woningen krijgen ook vaker bezoek van ongedierte. Dat is een extra reden om goed te poetsen.

icoon rat

Heb je toch last van ongedierte? Ga dan naar de winkel en koop producten om ze te doden. Contacteer ineens ook jouw sociaal assistent, zodat we eventueel kunnen ingrijpen.

Toilet

Gebruik je toilet op de juiste manier. Gooi er niets in wat er niet in mag. Geen etensresten, pampers, frituurolie, … dus.

Afval

Je afval moet je goed sorteren. Weet je niet meer goed wanneer ze bij jou afval komen ophalen? Of wat je met je afval moet doen? De website van stad Antwerpen legt het je duidelijk uit. Heb je een ondergronds sorteerstraatje in jouw buurt? Meer info over het systeem en het opladen van de pasjes lees je hier.

Heb je grofvuil en wil je dat de stad dit komt ophalen? Bel dan naar de algemene infolijn van de stad Antwerpen: 03 22 11 333.

Verluchten

Je woning proper houden wil ook zeggen goed verluchten. Doe je dat niet, dan krijg je schimmel. Bovendien vergroot je de kans op CO-vergiftiging. Bij onze nuttige tips vind je meer informatie over goed verluchten.