Huurlasten 2023

17 september 2024

Huurlasten

Elk jaar krijgen onze huurders een afrekening van de huurlasten van het jaar daarvoor. Elke maand betaal je een voorschot voor de huurlasten bij je huurprijs. Afhankelijk van waar je woont, zitten daar andere kosten in. Bijvoorbeeld het onderhoud van liften of het kuisen van het gebouw.

Nu bekijken we of de som van je voorschotten meer of minder is dan de gemaakte kosten.

Je persoonlijk verbruik bekijken gaat alleen voor wie een individuele berekening van het warm water en verwarming krijgt.

Heb je vragen over je afrekening?

Duid ‘ik heb een vraag over de afrekening van mijn huurlasten’ aan.

Het is mogelijk om facturen in te kijken. Je kan hiervoor een afspraak maken, via bovenstaande link. Er is een lange wachttijd door het grote aantal facturen.

Opgelet

Moet je betalen? Doe dat ten laatste op 29 oktober 2024.
Is het moeilijk om te betalen? Contacteer ons voor een afbetalingsplan. Duid ‘ik kan niet betalen’ aan.

Huurde je vroeger bij De Ideale Woning? Let op, de berekening gebeurt bij Woonhaven anders. De brief die je eind september ontvangt, is de afrekening van 2023. De afrekening van 2022 heb je nog niet ontvangen. Daarvoor wachten we nog op gegevens van Thuisrand.

Huur je een private woning via Woonhaven (het vroegere SVKA)? Dan is de timing van jouw afrekening verschillend. De eigenaar van jouw pand stuurt ons de jaarlijkse kosten. Wanneer we die ontvangen, maken we jouw afrekening. Dit is dus voor elke private woning anders.

Sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas

Misschien heb je recht op een sterk verlaagd tarief voor elektriciteit en aardgas. Dat wordt de ‘sociale maximumprijs’ of het ‘sociaal tarief’ genoemd. Het sociaal tarief wordt alleen toegekend aan personen die bepaalde uitkeringen of tegemoetkomingen krijgen.

Je leest er alles over op de website van de Vlaamse Overheid.