Je hebt een woning gekregen

Je hebt een woning gekregen

Tussen je inschrijving en de dag dat jij je sleutels krijgt, zitten heel wat stappen. Een deel daarvan hebben we al beschreven bij het verloop van je aanvraag. We leggen nu even uit wat de laatste stappen zijn die je moet nemen nadat ons directiecomité beslist heeft dat je bij ons mag komen wonen.

  1. Een dag nadat de beslissing is genomen, bellen we naar jou.
  2. Het eerste wat je moet doen is de waarborg betalen. We vertellen je hoeveel de waarborg is. Kan je de waarborg niet meteen betalen? Contacteer dan het OCMW. Het OCMW kan je hierbij helpen. Je moet deze binnen de 2 weken betalen.
  3. Met het betalingsbewijs kom je dan naar het kantoor dat op je brief staat. Daar moet je het huurcontract ondertekenen. Zeer belangrijk: Iedereen van je gezin die ouder is dan 18 jaar moet het huurcontract ondertekenen.
  4. Nadat je contract is ondertekend, gaan we enkele dagen later samen met jou naar je nieuwe woning. We maken een plaatsbeschrijving. Dat wil zeggen dat we opschrijven hoe het appartement eruitziet. We noteren ook de meterstanden van gas, elektriciteit en water (als die er zijn). Jij betaalt deze plaatsbeschrijving. Dat kost 34 euro.
  5. Meteen na de plaatsbeschrijving krijg je jouw sleutels. Je bent nu officieel huurder bij Woonhaven Antwerpen.
  6. Je moet binnen de 8 werkdagen een contract afsluiten voor je gas en elektriciteit. Doe dit op tijd, anders ga je heel wat problemen hebben.
  7. Breng je brandverzekering in orde.

Belangrijk! Ben je niet aanwezig op de plaatsbeschrijving? Dan betaal je de helft van je huishuur, zonder bijkomende kosten.

Reglement – goed bij ons wonen

Bij alle papieren die je krijgt, zit ook het reglement van inwendige orde. Daarin vind je al je rechten en plichten als huurder. Veel van die informatie vind je ook op onze website. Enkele belangrijke afspraken die we nu al even meedelen. Als je die niet volgt, dan zetten we je huurovereenkomst stop.

  • Je nieuwe woning moet je hoofdverblijfplaats zijn. Dit moet je zo doorgeven aan de bevolkingsdienst. We verwachten dan ook dat je er effectief woont.
  • Je mag nooit je woning, ook niet een deel ervan, onder verhuren. Als je dus bijvoorbeeld één slaapkamer wilt verhuren aan iemand anders, dat mag niet!

Meer over het reglement van inwendige orde vind je hier.
Heb je andere vragen? Contacteer ons dan, we helpen je graag verder.