Inschrijven praktisch

Als jij je wilt inschrijven, dan kom je best langs in ons inschrijvingskantoor Silvertop. Je kan je voortaan ook inschrijven via e-mail of per brief. 
Jouw inschrijving ook laten doorsturen naar andere maatschappijen? Dat kan. Duid dit dan aan in het formulier.

Meer weten over de wetgeving? Kijk dan snel op de speciale pagina hierover.

Documenten en formulieren

Je moet eerst de 4 voorwaarden goed nalezen. Als je dat hebt gedaan en je denkt dat jij een sociale woning mag huren, dan moet je ons verschillende documenten bezorgen. Vergeet ook je identiteitskaart of paspoort niet mee te brengen. Alle informatie staat ook samengevat in onze informatiebrochure. Daarin vind je ook het overzicht van waar we allemaal woningen hebben.

Inschrijvingsformulier

Het belangrijkste document is het inschrijvingsformulier. Vul dit zeer goed in.  Meer uitleg over het inschrijvingsformulier hebben we op een andere pagina gezet.
Voor huurders is er een apart inschrijvingsformulier.
 

Ingeschreven in register

We bekijken alle adressen van jou (en je partner). Sta je niet in het Belgisch bevolkings- of vreemdelingenregister? Dan kunnen we je niet inschrijven.
Er is 1 uitzondering: als je een attest van het CGVS hebt. Dat geeft recht op een (tijdelijk) verblijf in België. 

Leeftijd

  • Breng je paspoort mee.
  • Jij (en je partner) moet het inschrijvingsformulier handtekenen. Bezorg ons ook een kopie van de identiteitskaart(en). 
  • Ben je nog geen 18 jaar maar wil je inschrijven? Dan heb je een attest nodig van de dienst die je begeleidt. Daarop moet de start- en einddatum staan van voogdij of begeleiding.

Inkomen

Afhankelijk van je situatie moet je andere papieren meebrengen.

Je situatie in 2020Welke papieren moet je meebrengen?
Je was student of je had geen inkomen in 2017 of 2018.

Had je in 2017 of 2018 geen inkel inkomen? Of is jouw inkomen onbekend? Dan bezorg je ons jouw recent inkomen. Neem hiervoor de inkomensbewijzen van de laatste 3 maanden mee. 

Je bent in schuldbemiddeling, budgetbegeleiding of budgetbeheer?
  • Bij een te hoog inkomen, bezorg je ons je recent inkomen.
  • Bij collectieve schuldbemiddeling of budgetbeheer, bezorg je jouw actueel besteedbaar inkomen. Voeg dan ook een kopie van de begeleidingsovereenkomst of het vonnis toe.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eigendom