Hoe verloopt je aanvraag?

Voor je een woning krijgt

Je hebt alle voorwaarden gelezen. Je bezorgde het ingevulde inschrijvingsformulier in ons kantoor of je stuurde het formulier via post of e-mail naar ons. 

 1. Je krijgt van ons via de post je inschrijvingsbewijs en je definitief klantennummer. Hou dit heel goed bij.
 2. Je komt op de wachtlijst terecht. Waar je wilt wonen, de grootte van je woning en de voorrangsregels bepalen de lengte van de wachtlijst. Hoelang je moet wachten varieert dus tijdens je wachtperiode.
 3. In alle oneven jaren (2019, 2021) actualiseren we onze wachtlijst. Je kan je woningkeuze dan aanvullen of veranderen. We controleren ook of je nog steeds aan de inkomensvoorwaarde voldoet.  We schrappen je dossier als:
  • Je niet meer aan deze voorwaarde voldoet.
  • Je dat zelf wilt.
 4. vanaf 2019 mag je jouw wijken en voorkeuren 2x per jaar wijzigen. Je moet dus niet meer wachten op een volgende actualisatie om je inschrijving aan te passen.

Je bent aan de beurt

 1. Van zodra jij aan de beurt bent op de wachtlijst, nodigen we je uit om de woning te komen bekijken. Dat doen we door je een brief te sturen. Je hebt dan 2 keuzes:
  • Je bent tevreden met het aanbod en wilt de woning huren. Ga naar stap 2.
  • Je vindt de woning niet goed en weigert ze. Dat kan je slechts één keer doen. Als je weigert, dan krijg je ten vroegste 3 maanden later een nieuw aanbod. Tenzij je op papier een goede reden zet waarom je weigert. Dan kan het sneller. Weiger je ook het tweede aanbod? Dan schrappen we je dossier.
 2. Als je een woning wilt huren, komt onze sociaal assistent van jouw toekomstige wijk langs om je te leren kennen. Hij / zij komt kijken hoe je nu woont en zal met jou een aantal zaken bespreken. Na het bezoek maakt de sociaal assistent een informatief verslag voor het directiecomité van Woonhaven Antwerpen.
 3. Het directiecomité beslist of je de woning uiteindelijk mag huren.

Heb je vragen?

Als je vragen hebt over je dossier als kandidaat-huurder, contacteer dan onze dienst kandidatenbeheer.