Sluiting parking in de Van Craesbeeckstraat

In de week van 2 juli sluit Woonhaven Antwerpen de parking in de Van Craesbeeckstraat - Prekersstraat Er zijn 2 belangrijke redenen waarom we dit doen.
De huurders hebben het zelf gevraagd en ook de brandweer heeft gezegd dat het beter zou zijn.
Tegen vrijdag 6 juli staan er 2 slagbomen om de parking af te sluiten.

Onze huurders hebben ons laten weten dat ze de auto's beu zijn. Ze willen de auto's weg en terug een rustig plein voor hun gebouw. Huurders van Woonhaven Antwerpen, maar ook buurtbewoners en toevallige passanten zetten hun wagen op het plein. Alleen gebeurt dit niet altijd op een goede manier. Continu parkeren mensen hun auto foutief en blokkeren ze andere auto's.
Vooral als er evenementen zijn op de Gedempte Zuiderdokken en nu ook, met de werken in de Nationalestraat, is er veel overlast. Bovendien zorgen de auto's voor lawaai- en geurhinder. Tot slot beschadigen ze ook het wegdek, want het plein is niet gemaakt om er veel auto's te laten over rijden.
 

Veiligheid

Daarnaast is er de veiligheid. Rond het plein staan 2 appartementsgebouwen. Als er iets gebeurt, is het belangrijk dat de hulpdiensten goed hun werk kunnen doen. Ook de brandweer moet vlot overal geraken. Met al de geparkeerde auto's gaat dat nu niet. De brandweer kan met haar ladderwagen niet goed manoevreren op het plein. Ze hebben ons dan ook gezegd dat het beter is dat er geen auto's meer staan.

Daarom hebben we beslist het plein, dat eigendom is van Woonhaven Antwerpen, autovrij te maken. Tegen 4 juli moeten alle auto's weg zijn, een paar dagen later komen er 2 slagbomen. De brandweer krijgt een sleutel om de slagbomen open te doen.
 

Parkeeralternatief

Onze huurders hebben allemaal een brief gekregen met meer informatie. Ze kunnen gratis een bewonerskaart halen. Daarmee kunnen ze overal in de buurt gratis parkeren. Woonhaven Antwerpen heeft ook nog een ondergrondse garage onder de parking die we sluiten. Daar zijn nog een tiental plaatsen te huur. Mensen met een fysieke of motorische beperking kunnen een parkeerplaats aanvragen. Woonhaven Antwerpen gaat ze daarin persoonlijk begeleiden.