Infrastructuurwerken omgeving Silvertop

15 februari beginnen de infrastructuurwerken rondom de groene Silvertoptoren. De straten worden opengebroken, er komen nieuwe rioleringen, nutsvoorzieningen, asfalt, parkeerplaatsen, groene zones ... De werken duren normaal gezien tot en met 9 juli 2016.

Tijdens de werken

Tijdens de werken komt er een tijdelijke weg tussen de rode en de groene toren. Dat is dezelfde weg als een paar jaar geleden tijdens de renovatiewerken aan de groene toren zelf. Het wordt een weg in asfalt die we bewoners & bezoekers een paar maanden moeten gebruiken om aan de parking te geraken.

Aannemer Aertssen is verantwoordelijk voor het goede verloop van de werken. Wie vragen of opmerkingen heeft kan bij de aannemer terecht.

Na de werken

Na afloop zijn er extra parkeerplaatsen, extra groen en het belangrijkste, is de toegang tot de Jan Denucéstraat iets anders. Onderstaand plan moet alles verduidelijken.

(grijs = wegen | groen = natuur | blauw = parkeerplaatsen)

1. Floris Primsstraat
2. Volhardingstraat. Op het einde van de straat (het breder stuk) komt een verkeersplateau.
3. Toegang naar woonerf voor rode Silvertoptoren. Dat is het wegje dat er al jaren ligt, recht naar de hoofdzetel van Woonhaven.
4. Parkeerplaatsen. Er komen 58 parkeerplaatsen in de bovenste 3 blokken, waarvan 10 voor rolstoelgebruikers. In de zone aan de Floris Primsstraat komen nog eens 19 extra plaatsen.
5. Parkzone rond de groene toren en ook rond de parking komen struiken en bomen.
6. De groene Silvertoptoren.
7. De Jan Denucéstraat, met de toegang tot de parking.