controle individuele verwarmingsketels

Heb je thuis een individuele verwarmingsketel (boiler)? Dan moet je die verplicht om de 2 jaar laten controleren. Maar omdat je dat misschien vergeet, organiseert Woonhaven zelf die controle.

Veel huurders van Woonhaven hebben een persoonlijke verwarmingsketel. Dat kan een groot toestel in de badkamer of berging zijn, een klein toestel in je keuken .... Het bestaat in alle formaten. Voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat die ketel goed blijft werken. Daarom moet je volgens de Vlaamse Wooncode verplicht elke 2 jaar die ketel laten controleren. Dat moet door een erkende firma gebeuren.

Omdat veel huurders dat vergeten, organiseert Woonhaven al een paar jaar zelf die controle. Daarvoor werken we samen met verschillende externe firma's.

Controle door Woonhaven

Als huurder moet je zelf nergens aan denken. Woonhaven zorgt ervoor dat de externe firma jou op tijd contacteert. Dat gebeurt altijd via een brief waarin alles duidelijk staat uitgelegd.
Op die bief vind je altijd contactgegevens van de externe firma. Als je twijfelt of de brief wel echt via Woonhaven komt, aarzel niet om ons te contacteren.
Je krijgt dus altijd eerst een brief.

Je betaalt achteraf als huurder voor de controle, Woonhaven krijgt automatisch de juiste documenten van de controle.
Doordat we vaste partners hebben, zijn we ervan overtuigd dat je als huurder via Woonhaven goedkoper bent dan als je zelf een firma zoekt.

De werken zelf laten uitvoeren

Wil je toch zelf de werken laten uitvoeren? Dat kan, maar dan moet je ons op tijd alle nodige bewijzen bezorgen. Dat is het reinigings- en verbrandingsattest.
Bezorg ons dit als we het vragen. Als je dat niet doet, dan kom jij je verplichtingen als huurder niet na, zoals het ook staat in ons reglement van inwendige orde.

Reclame andere bedrijven

We horen regelmatig van huurders dat ze gebeld worden door bedrijven die de ketel willen komen controleren. Dat is een agressieve manier om hun diensten te verkopen, maar die bedrijven mogen dat doen.
Wij adviseren je om dat te negeren en te wachten op de controles van Woonhaven.

Als die bedrijven zeggen dat ze in naam van Woonhaven bellen, dan moet je ons onmiddellijk verwittigen. Wij nemen dan juridische stappen tegen die bedrijven.